Sdružení, které se netají svým cílem zavést do Velké Británie islámské právo šaría – a tudíž zcela rozvrátit britský ústavní pořádek – nyní oficiálně zaniká, respektive přechází do ilegality.
Organizace Islam4UK („islám pro Velkou Británii“), radikální islamistické hnutí působící v Anglii, se v minulosti již několikrát dostala do hledáčku médií kvůli svým provokativním kampaním i kvůli (přinejmenším slovní) podpoře islámského terorismu. Sdružení, které se netají svým cílem zavést do Velké Británie islámské právo šaría – a tudíž zcela rozvrátit britský ústavní pořádek – nyní oficiálně zaniká, respektive přechází do ilegality. Britská vláda totiž na nedávné provokativní akce této organizace zareagovala jejím zákazem. Za účast v hnutí Islam4UK (nebo v hnutích zřízených touto organizací) bude nyní hrozit trest až 10 let vězení.

Podle mého názoru jde jednoznačně o správný krok (ostatně uvítali ho i někteří britští představitelé umírněných muslimů). Organizace Islam4UK nesdružovala umírněné muslimy snažící se o pokojné praktikování své víry v evropském civilizačním a právním rámci, ale radikální fanatiky, kteří otevřeně pohrdali tradicemi země, která je hostila. Toto rozhodnutí britské vlády dává jasný signál: zde v Evropě nehodláme tolerovat ty, kteří nehodlají tolerovat nás.


T.T.


Zdroje: iHNed.cz; BBC

Přidat.eu záložku